OVER

Marleen & Jeroen

Marleen (1987) en Jeroen Brouwer (1990) werkten als kok in de keukens van binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants voordat zij hun eerste eigen restaurant openden. Marleen werkte bij onder meer De Librije in Zwolle, Jeroen bij ’t Schulten Hues in Zutphen en samen werkten ze onder andere bij Kobe Desramaults in het Belgische In De Wulf.

De Loohoeve

In 2016 worden ze eigenaar van Restaurant & Hotel De Loohoeve in het Drentse Schoonloo, waar ze hun droom verwezenlijken: gasten verwennen met gerechten op topniveau in een laagdrempelige sfeer.

De verfrissende, onorthodoxe aanpak en het hoge niveau van de keuken leiden tot onderscheidingen, toprecensies in landelijke en regionale dagbladen en hoge noteringen in restaurantgidsen.
Zo winnen ze in 2018 het NK Koken (de wedstrijd om de Gouden Koksmuts), wordt Marleen door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar 2019 en waren ze te zien in de documentaireserie ‘De Nieuwe Garde’. Als kers op de taart ontvangen ze in 2018 hun eerste Michelinster. Op dit moment worden ze door Gault&Millau beoordeeld met 16/20 punten en behoort De Loohoeve volgens Lekker tot de beste 66 restaurants van Nederland.

Noor

Omdat de last van het hotel te zwaar drukt op de culinaire ambities die Marleen & Jeroen hebben en omdat zij zich volledig willen focussen op alleen een restaurant, besluiten zij De Loohoeve te verkopen.

In februari 2022 openen zij Restaurant Noor in de Theresiakapel in Groningen. Hier gaan zij hun ambities verder waarmaken met een aanpak die net een beetje anders dan anders is. Een nieuw hoofdstuk begint!

Palmares

2014 – Jeroen Brouwer in dienst bij De Loohoeve
2015 – Marleen Brouwer in dienst bij De Loohoeve
2015 – Jeroen & Marleen mede-eigenaar De Loohoeve
2016 – Kookwedstrijd “Gouden Koksmes” gewonnen
2016 – Overname De Loohoeve
2016 – Lovende recensie door Mac van Dinter in de Volkskrant
2016 – Lovende recensie door Jacques Hermus in het DvhN
2017 – De Loohoeve lid geworden van restaurant vereniging JRE
2017 – Kookwedstrijd “Bronzen koksmes” voor de 2e keer gewonnen
2017 – Reportage Misset Horeca De Loohoeve
2017 – Binnen op plek 100 in de Lekker500.
2018 – Kookwedstrijd “De Gouden Koksmuts” gewonnen
2018 – Jeroen & Marleen te zien in de documentaire “De Nieuwe Garde
2018 – De Loohoeve stijgt met 17 plaatsen in de Lekker top 100
2018 – De Loohoeve uitgeroepen tot “Restaurant van het jaar” door JRE
2018 – Marleen Brouwer “Gastvrouw van het jaar” Gault&Millau 2019
2018 – De Loohoeve gestegen van 15/20 naar 16/20 punten Gault&Millau
2018 – De Loohoeve ontvangt haar eerste Michelinster
2019 – Groot artikel in het Dagblad van het Noorden
2019 – De Loohoeve kookt voor goed doel “24hour chef”
2019 – Grote recensie in NRC door Joël Broekaert
2019 – De Loohoeve vertrekt na 3 jaar lidmaatschap bij JRE.
2019 – Jeroen & Marleen kondigen verhuizing Groningen aan.
2020 – Medewerking boek “uit de hand van topchefs
2020 – Video: Medewerking The Best Chef Awards “Dutch Mission
2021 – Lustrum viering De Loohoeve
2021 – Nick Nijkamp finalist “Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021
2021 – De Loohoeve kondigt verkoop en verhuizing Groningen aan
2021 – Bekendmaking verkoop De Loohoeve en verhuizing naar Groningen
2021 – De Loohoeve stijgt 17 punten in de Lekker500 van 83 naar plek 66
2021 – Persbericht opening restaurant Noor Groningen
2022 – Opening Noor Groningen

Gidsen

Michelin
2018-heden – 1 Michelinster (De Loohoeve)

Gault&Millau (De Loohoeve)
2014 – 13/20
2015 – 14/20
2016 – 15/20
2018-heden – 16/20

Lekker500 (De Loohoeve)
2014-2017 – opgenomen in lekker 500
2017 – Positie 100
2018 – Positie 83, 17 punten gestegen en daarmee grootste stijger
2021 – Positie 66, 17 punten gestegen